Op zoek naar inspiratie voor jouw kantoorinrichting?

WAAROM HET INRICHTEN VAN EEN KANTOOR EEN UNIEKE UITDAGING GEWORDEN IS

Ben jij op zoek naar inspiratie voor de inrichting van jouw kantoor? Mogelijk wil je hybride werken combineren met het juiste design. Ook kan het dat je op zoek bent naar nieuw talent en begrijp je dat de inrichting van het kantoor daaraan kan bijdragen. De rol van het kantoor is voor altijd veranderd: maar hoe verandert dat de inrichting van jouw kantoor? En hoe implementeer je de laatste trends in jouw interieur? 

Werken op kantoor gaat vandaag de dag structureel anders dan pakweg twintig jaar geleden. Dat betekent dat veel kantoren aan een verbouwing of een nieuw uiterlijk toe zijn. Daarnaast verandert ook het personeel en daarbij de behoeften van dat personeel aan het kantoor. Ben jij bezig met de nieuwe inrichting van jouw kantoor, maar weet je niet waar je moet beginnen? Laat je dan helpen! Het inrichten van jouw kantoor is immers een veel grotere uitdaging dan even een kwestie van nieuwe kamerplanten en bureau’s. Het inrichten van een kantoor in een kunst geworden, bijna een wetenschap! Zeker nu het kantoor aan legio nieuwe eisen moet voldoen. 

Dat het inrichten van een nieuw kantoor een complete wetenschap is bleek ook tijdens onze webinar Your Future Office. Bekijk hier Your Future Office terug!

HET NIEUWE KANTOOR INRICHTEN: WAAR MOET EEN KANTOOR AAN VOLDOEN?

Waar gaat een kantoor in de toekomst aan moeten voldoen? Nou denk eens aan de volgende trends en aspecten waar je misschien nog niet bij stilgestaan hebt.

Denk in het kort aan:

 • Het kantoor gaat een verbindende factor voor mensen spelen
 • Het kantoor zal meer een beleving worden
 • Het kantoor gaat structureel bijdragen aan de motivatie van het personeel
 • Een persoonlijk design wordt steeds belangrijker
 • Het kantoor gaat bijdragen aan het werknemers geluk en dat zal bijdragen aan rendement
 • Het kantoor zal bijdragen aan een betere gezondheid van het personeel
 • Het kantoor wordt duurzamer en groener

Op deze trends gaan we veel dieper in, in onze blog ‘’Trends in de kantoorinrichting: hoe bepaalt post-covid en hybride werken jouw kantoorinrichting?’’ Duidelijk is in ieder geval dat het thuiswerken niet zomaar weggaat en dat het kantoor een unieke verbindende factor zal spelen tussen de werknemers. Meer dan ooit zal men zijn of haar successen op de werkvloer willen vieren met gelijkgestemden. Het kantoor is niet meer de legbatterij aan bureau’s en computerschermen waar men een taak moet uitvoeren, maar meer een plek waar je ook aan je gezondheid werkt middels gezonde maaltijden, een plek waar je kunt sporten en ‘s avonds kunt verder werken, het is een plek waar je de creativiteit in de mens naar boven haalt met ludieke ruimtes voor brainstorms en het is een plek waar iemand trots is om te zijn gedurende dag. En daar zal de inrichting en het design een uiterst belangrijke rol in spelen. 

De inrichting van jouw kantoor zal zich aan moeten passen aan dergelijke trends en behoeften.

WELKE TRENDS ZIJN ER OP HET GEBIED VAN KANTOORINRICHTING?

Nu de functie van het kantoor aan het veranderen is, wordt ook meer nagedacht over de rol van het ontwerp. Design draagt immers meer bij aan het werknemersgeluk dan men voorheen vaak dacht. Deze 5 trends op het gebied van kantoorinrichting mag je nu bijvoorbeeld absoluut niet missen

Welke trends zien we dan op het gebied van kantoorinrichting? 

Op het gebied van kantoorinrichting zien we veel verschillende trends, waarvan velen langdurig zullen aanhouden. Denk maar aan:

 • Een betere focus op goede catering voor de gezondheid van je personeel
 • Het kantoor moet ontmoetingen beter faciliteren
 • Biophilia! Breng buiten naar binnen voor gelukkigere werknemers
 • De inrichting gaat meer bijdragen aan de sfeer binnen het bedrijf
 • Kantoren worden nog duurzamer

INSPIRATIE VOOR JOUW KANTOOR: WELKE STIJLEN ZIJN GESCHIKT VOOR MIJN BEDRIJF? 

Laten we één aspect van jouw kantoorinrichting even helder krijgen: trends zijn niet hetzelfde als een stijl. De trends hebben vaker te maken met de ontwikkelingen die een kantoor doormaakt. Denk aan hybride werken, nieuwe behoeften van het personeel, het facilitairen van ontspanning of een creatieve ruimte voor brainstorms. Stijlen daarentegen spreken meer over het esthetische vlak van het kantoor. Past de behoefte van jouw personeel bij kleurrijke omgevingen? Wil jij uitstralen dat je een creatief bedrijf bent, met jong talent? Mogelijk wil je dan voor meer kleur gaan, of kies je voor een out of the box kantoorinrichting. 

Laat je wat de stijl van jouw kantoorinrichting betreft anders eens inspireren door deze 7 stijlen! Daarmee helpen we jou vast op weg richting meer inspiratie voor jouw kantoorinrichting. 

Ga in jouw kantoorinrichting voor design waarmee je een inspirerende werkplek creëert

Weet jij wat het effect van jouw kantoorinrichting op jouw collega’s is? Weet jij waar iemand gaat zitten als diegene een moment stilte nodig heeft? Of waar diegene behoefte aan heeft als creativiteit nodig is voor een brainstorm? Welke invloed hebben de elementen eigenlijk op jouw personeel? Zoekt men de natuur een beetje op voor kalmte? Zit men graag bij grote ramen voor een betere lichtinval? Of zit men in donkere hoekjes te werken om even afgesloten van de wereld te geraken? 

Het effect van jouw kantoorinrichting op de collega’s kan ongekend groot zijn. Zo groot dat het impact kan hebben op het werknemers geluk, doorloop van talent, organisatieloyaliteit en zelfs financieel rendement! Het is daarom echt van belang om men te inspireren met hun werkplek. Meer hierover lees je in onze blog ‘’Kantoorinrichting creëren middels design: Hoe creëer je middels design een inspirerende werkplek?’’

ONGEKEND POPULAIR WAT BETREFT DE KANTOORINRICHTING: DE MODERNE KANTOORINRICHTING

Nu je weet dat het kantoor zich meer zal aanpassen op de behoeften van het personeel en dat design daarbij een belangrijke rol speelt, kunnen we iets inzoomen op een daadwerkelijk designstijl die je vast kent: het moderne kantoor. In onze blog ‘’De moderne kantoorinrichting: creëer een moderne stijl in jouw kantoor, zie je hoe IL-Office haar designs benaderd en hoe jij inspiratie vindt voor een modern kantoor.

Wil jij nog veel meer inspiratie voor jouw kantoorinrichting? En zoek je een inrichting dat past bij de trends in de markt? Download dan onze inspiratiegids! Waarin we uiteenzetten hoe een kantoor inrichting bepaald kan worden door de behoeften van jouw personeel. Zo weet je dat je met jouw kantoorinrichting alles uit het bedrijf haalt en dat het design bijdraagt aan de doelen van jouw organisatie. 

INSPIRATIE VOOR JOUW KANTOORINRICHTING: VOORBEELDEN DIE JOU VANDAAG NOG HELPEN

Stijl 1: de industriële inrichting van het kantoor

Stijl 2: De moderne inrichting van het kantoor

Stijl 3: De tijdloze inrichting van het kantoor

Stijl 4: de Biophilische inrichting van het kantoor

Stijl 5: De Scandinavische inrichting van het kantoor