Een moderne kantoorinrichting: zo ontwerp je dat voor jouw kantoor!

LAAT JE INSPIREREN EN CREËER EEN MODERNE STIJL IN JOUW KANTOOR

EEN MODERNE KANTOORINRICHTING: HOE ONTWERP JE DAT VOOR JOUW KANTOOR?

Een moderne inrichting van het kantoor is populairder dan ooit. Maar hoe creëer je een moderne stijl in jouw kantoor? Waar begin je? En wat kenmerkt nu die moderne stijl waar men het over heeft?

Bij het inrichten van een kantoor zoek je mogelijk eerst online naar inspiratie. Je struint Pinterest af, zoals de IL-Office Pinterest, of je scrolt urenlang op Instagram. Daarbij kun je erover in gesprek gaan met collega’s, en dan stuit je mogelijk op een collega die aangeeft dat een moderne inrichting misschien wel wat voor het bedrijf is! Maar, wat maakt een moderne inrichting nu eigenlijk modern?  Het begrip zelf staat open voor interpretatie, en toch wordt er altijd dezelfde stijl mee aangeduid. 

Lees ook: Met deze 5 kantoortrends krijg jij iedereen weer met plezier naar kantoor!

DE KENMERKEN VAN EEN MODERNE INRICHTING

Als men spreekt over een moderne inrichting dan denkt men vaak vooral binnen de kenmerken van interieur van een woning. Hierbij zijn vaak strakke lijnen en rechthoekige vormen gebruikt, is er daarnaast sprake van rust en vaak tref je strak ontworpen huishoudelijke apparaten aan. In het kantoor kan die stijl worden doorgezet. Overweeg dus:

  • Strakke lijnen voor jouw moderne kantoorinrichting
  • Contrasterende kleuren 
  • Minimalistische elementen
  • Puur materiaalgebruik
  • Veel licht en rust

DE MODERNE INRICHTING OP KANTOOR

Bij het inrichten van een kantoor houd je rekening met waar het personeel zal werken, hoe ze geïnspireerd worden en moet het interieur functioneel zijn en je faciliteren in het bereiken van je doelen. Wanneer je kiest voor een moderne stijl kies je in je ontwerp dan ook met name voor puur materiaalgebruik, rechte lijnen, een frisse look met veel licht (wat ook bijdraagt aan het geluk van je werknemers) en aan contrast. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een zwarte vloer met witte wanden. Of witte wanden met zwarte kozijnen. Zorg er in ieder geval voor dat de ruimte licht blijft om die frisse look te bewaken. Je kunt ook slim omgaan met het plaatsen van beeldschermen bijvoorbeeld door een zwart scherm te laten contrasteren met een witte wand. 

DE MODERNE STIJL KAN LENEN VAN ANDERE STIJLEN

Een modern interieur mag dan enkele vaste kenmerken hebben, net zoals bij de meeste stijlen is de daadwerkelijke invulling van het ontwerp natuurlijk aan jou. Wil je vintage elementen toevoegen? Voor biophilische elementen gaan? Of wil je Scandinavische elementen toevoegen? Dan kan dat! Juist hierdoor kun je een unieke stijl creëren. 

 In Milaan tref je dit moderne kantoor met haarscherpe lijnen, maar duidelijk ook de toevoeging van groen. De biophilische stijl past prima bij de moderne stijl, dus combineer ze vooral!

KLEUREN IN EEN MODERNE INRICHTING VAN HET KANTOOR

Zoals besproken wordt de moderne stijl gekenmerkt door strakke lijnen, rust en contrast. Je wordt overspoeld met grijs, zwart en wit wanneer je zoekt naar een moderne inrichting. Dat hoeft echter niet. Bij het lenen van andere stijlen kan gekozen worden voor kleurrijke elementen. Laat ze vooral opvallen! Daarnaast is er nog een optie: ton sur ton!  Zie hoe wij voor CommVault gebruik hebben gemaakt van strakke lijnen, contrast maar ook kleuren binnen het moderne design van hun kantoor.

TON SUR TON IN HET MODERNE KANTOOR

Ton sur ton betekent niet meer dan ‘’kleur op kleur’’. Hierbij wordt er veel voor gekozen om dezelfde kleuren op elkaar te gebruiken. Saai is dat allerminst, mits goed gedaan kan het een geweldig effect teweegbrengen! Ook in de moderne kantoorinrichting past ton sur ton prima, het wordt dan ook steeds vaker gebruikt. Denk erom dat je niet exact dezelfde kleuren op elkaar hoeft te laten matchen, je kunt verschillende tinten van dezelfde kleur prima met elkaar combineren. 

Heb je het juiste kantoor gevonden, maar weet je niet waar te beginnen? Bij iL Office helpen we je graag op weg naar meer en naar mooi! Wij kunnen er samen met voor zorgen dat het ontwerp en de kantoorinrichting bij alle wensen passen. Een nieuwe omgeving, toekomstbestendig, modern en bovenal een lust voor het oog; wij denken graag mee.

Wil jij hulp bij het inrichten van jouw kantoor? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!