TWEE KANTOREN SAMENVOEGEN

RSM is dé adviseur op het gebied van Audit, Tax en Consulting voor middelgrote organisaties op de nationale en internationale markt. Wereldwijd is RSM het 6de grootste netwerk van onafhankelijke accountants, fiscalisten en consultants; in 123 landen met ruim 51.000 professionals. Zo zijn zij internationaal verbonden en lokaal betrokken.

RSM gaf iL Office de opdracht om twee kantoren samen te voegen in één centraal kantoor gelegen in Haarlemmermeer. Door een aantal intensieve workshops samen met de klant, het ontwerpteam en projectmanagement zijn wij tot een ontwerp gekomen waar flexibiliteit en hybride werken centraal staat.

Het nieuwe kantoor straalt openheid en transparantie uit door de glazen wanden die zijn gemonteerd door Planeffect. Voor de basis hebben we qua kleur en materiaal gebruik gemaakt van licht grijs en eikenhout met zwarte details. De wanden hebben akoestische elementen met daarin een whiteboard verwerkt.

Het kantoor is verdeeld in twee vleugels waarbij de lift en atrium centraal ligt. Bij binnenkomst word je verwelkomd door een door ons ontworpen receptiebalie. Deze is in opdracht van iL Office gemaakt door interieurbouwer Finitouch. Aan de ene kant bevinden zich de werkruimtes en transparante hybride vergaderruimtes. Aan het einde van de linkervleugel bevindt zich ook het sociale hart. Dit is de plek waar iedereen samenkomt voor een kopje koffie, de lunch of om even stoom af te blazen voor een potje tafeltennis. Ook is in café stijl een lange bar ontworpen.

De andere vleugel bestaat uit verschillende ruimtes, gericht op het flexibel en hybride werken. Zo zijn er focusruimtes, open teamplekken en hybride team ruimtes om samen (online) te werken. De ‘gewone’ werkplekken zijn speciaal ontworpen met plantenbakken voor meer groen in het kantoor. De bibliotheek heeft een bijzondere uitstraling door het groene tapijt en maatwerk bank. De ruimte is ook geschikt voor brainstormsessie of een presentatie. De hele ruimte is afgemaakt door het meubilair dat is geleverd door Skript.